Gårdagskvällens





middagsbjudning blev en succé. Igår bar det av till ännu en middagsbjudning. Vi var hos Kims barndomskompis Björn och hans familj. Det var vi plus ett annat par. Det bjöds på fantastisk italiensk buffé. Allt var hemmalagat från grunden. Mycket imponerad. Otroligt gott. Det blev ordlek på högsta nivå, vilket gick sisådär för mig och Kim. Finns på julbordet - Martin Grocefo (kasta om bokstäverna i orden så att en julbordsingrediens framträder). Klurigt värre. Idén är iallafall kopierad och kommer lekas på julen med släkten i år.

THAILANDSKVÄLL



SNART BYTER VI UT GRÅA SVERIGE MOT VARMARE BREDDGRADER. Resan till Thailand har varit inbokad sedan länge. Vi har ett kompispar som vi ska möta upp i Ao nang, vilket ska bli så roligt. Sedan i somras har vi haft obligatoriska thailandskvällar, då vi äter thaimat och kollar bilder och längtar oss bort på de kritvita sandstränderna. Igår var vi bortbjudna och bjöds på den godaste thaimaten jag någonsin ätit. Oj vad gott det var. Alltid lika trevligt att träffa Sofie och Fredrik. Trötta efter en tuff arbetsvecka cyklade vi hem vid midnatt och vi har nu vaknat upp tolv timmar senare. Behövde vi sova? Ja, verkligen.


TUNGT

Att livet är skört det vet jag redan. Behöver inte bli påmind. Idag har hela klassen samlats för att hjälpa vår fina klasskamrat som ofattbart befinner sig i en stor sorg. Det är så lätt att ta varandra för givet. Att inte uppskatta och se. Men ett enda ögonblick och allt kan vara förändrat för alltid. Vi måste alla lära oss att ta vara på tiden vi har tillsammans. Att ta hand om varandra. Och uppskatta och se våra närmaste. Livet är orättvist. Ofattbara, hemska förfärliga saker inträffar. Bilolyckor. Cancer. Hjärtsjukdomar. Det tillhör livet. Och vid varje dödsfall finns det någon kvar. Någon som får ett hål i sitt hjärta. Någon som får en otrolig jobbig tid. Så fruktansvärt hemskt. Men. Vi klarar det. Människan överlever. Som en kompis sa, människan är skapad till att klara av sådana här påfrestningar. Det gör ont. Det tar tid. Men det går. Det kommer bli bättre. Jag känner med min vän och det gör ont i mig att se hennes sorg. Inget jag säger hjälper hennes smärta i hjärtat. Men jag finns för henne och jag kramar henne.



GOSSIP GIRL



Fjärde av femte natten är nu avklarad. Kändes skönt att säga godnatt till klasskompisarna i omkläddningsrummet tidigt i morse. Det är det bästa med att jobba natt. Att höra morgonpersonalen komma. När man själv får gå hem och lägga sig. Eftermiddagen har spenderats i soffan med gossip girl. Vilken serie. Inspirerande. Skådespelarna är apsnygga. Kläderna de bär i serien är helt fantastiska. Och intriger efter intriger avlöser varandra. Skön avslappning en måndagseftermiddag.

KAMERAN GLÖMDES BORT

PÅ GÅRDAGENS MIDDAGSBJUDNING. Vilken fantastisk kväll. Tre rätters med underbart god rådjursfilé till huvudrätt. Det lyckades ni bra med, Anna och Tobias. Historia efter historia betades av, den ena värre än den andra. Jag vet iallafall vad jag inte ska beställa nästa tur till Köpenhamn. Akta er för fräckölen säger jag bara. Tack alla för en lyckad kväll.


SKÖN PROMENAD


Bild från en mysig eftermiddagspromenad med fina Karin.
Frisk luft. Blå himmel. Och en underbar fin sandstrand. Mycket välbehövligt. Bra initiativ, Karin.

JAG ÄR KÄR

I EDWARD CULLEN. Åh, vilken film. Att göra film på magiska böcker, är ingen lätt uppgift att få på sina axlar. Och hela hysterin kring Twilight sagan, gör inte saken lättare. Men det gjorde han bra, Chris Weitz. Stor applåd  till honom. Visst fanns det saker som inte överensstämmde med boken och betydelsefulla kapitel i boken som inte fanns med i filmen. Men jag är inte besviken. New Moon var bättre än Twilight. Åh, vill läsa igen. Men har lovat (Kim) att hålla ut till Thailand. Han tycker jag blir så tråkig när jag sitter fastklistrad i flera timmar (typ 5) och bara yrar om dendär vampyren. Han har kanske rätt?

RÄKNAR NER



SNART SÅ. Oj, vad jag är laddad. Ska bli så galet kul och se filmen. Jag har redan sett en del spoilers, men är så förväntansfull så jag knappt kan bärga mig. Jag vet att filmen New Moon kommer skilja sig en del från boken, då Edward inte är närvarande i större delen av boken. Men att göra filmen utan Edward hade ju inte fungerat, så jag är glad att dem tänkt om. Jag har redan läst en del respons på filmen, då det var förhandsvisning i veckan. Responsen var grym. Åhhh.

För övrigt är jag just nu enormt lättad. Den nationella kliniska tentamen är gjord idag. Känns som en bomb har lossnat från bröstet. En uppförsbacke mindre innan examen. Nu kan jag äntligen få lite vila mellan arbetspassen.

NEW MOON



Kändes som evigheter innan uppföljaren New Moon, skulle ha premiär. Men tiden går fort. Och på fredag är det dags för premiär! Biljetterna är bokade. Och jag räknar ner. Vad som är mindre roligt, är att innan jag kan njuta av filmen och gudomliga Robert Pattinson, skall skriva slutexaminationstentamen. Gissa om jag är nervös.

SOLGLASÖGON


Grått avlöser grått. Inte en solskymt i sikte. Längtar till våren. Till sommaren. Att få använda snygga solglasögon.
Har nu vaknat till liv efter två intensiva nätter på akuten. Tempot har varit högt och ambulanslarmen har avlösit varandra. Jag har nu avverkat nästan alla delar på akutmottagningen, förutom AVA. Kirurgakuten, medicinakuten och nu sist barnakuten. Alla enheter har varit lika intressanta, dock kan jag inte vara lika självständig med barnen. Svininfluensan kommer in på löpande band och vi har värsta munderingen på oss för att förhindra smittspridningen. Till barnen leker vi att vi är rymdvarelser. För det är vad vi liknar. Nu, mys i soffan med film och godis.


SNYGGASTE OUTFITEN



TOVE toppade fredagens Idolfinal, i alla kategorier. Snyggast outfit. Bästa framträdande. Härlig tjej! Nu, nattpraktik på akuten.

FÖRKYLNING DE LUXE



En förkylning de luxe verkar ha slagit till i min kropp. Är totalt igentäppt och förbrukar toarulle efter toarulle. Förkylningen har resulterat i att jag varit på tok för oeffektiv på pluggfronten idag. Med bara drygt en vecka kvar till slutexaminationen, känner jag mig smått stressad. Men tentan skall igentligen inte kräva en massa tokplugg, utan vara relativt övergripande. Men jag känner endå att det krävs lite uppfräschning på de olika diagnoserna. Jag har dock haft tur med några dagars ledighet från akuten. Jobbar lördag och söndag natt nästa gång. Ska byta sovtaktik denna gången. Så nu blir det till att panik kurera mig tills på lördag, för det finns ingen tid för sjukskrivning under praktiken.


11 NOVEMBER




IDAG fyller min älskling år. Det firas med presentöppning och god middag. För övrigt råder det sjukstuga hemma hos oss. Både jag och Kim är dunder förkylda. Jag trodde först att min onda hals berodde på all min förlorade sömn. Men vaknade sjuk även idag. Inte lägligt alls. Kurerar mig med Khan Yang och strepsil halstabletter.

NATTPRAKTIK

Min strategi med att vända på dygnet i helgen, var en dålig strategi. I söndags höll jag mig vaken flera timmar längre än vad jag brukar. Vilket resulterade i en extrem övertrötthet, som gjorde att jag sov dåligt. I desperata försök försökte jag sova hela måndagen. Men förgäves. Hjärnan ville inte samarbeta med dendär sömnen. Så typiskt mig. Nervös och trött, men med stora förväntningar begav jag mig till mitt första pass på akuten. Gick på halv nio, i går kväll. Gick av passet kvart i sju, i morse. Och vad tyckte jag? Och hur gick det? Är såld. Detta känns så rätt. Att klockan hann bli halv fyra innan vi kunde sätta oss ner första gången. Att hjärnan skrek efter energi flera timmar tidigare. Och att jag såg ut som ett vrak de sista timmarna. Det gör inget. För wow vad spännande akutsjukvården var!

SÖNDAGS MYS


Söndagsmys står på schemat. Det blir mys i soffan med darling. Härnäst väntar snyggingarna på upper east side. You know you love me, xoxo, gossip girl.

SEMESTER




Höst innebär regn, mörker och grått så långt ögat kan nå. Du känner dig medstadels trött, är irriterad, känner ökad aptit och extra sug efter godis. Det här är trista symtom som kännetecknar en mörkerdepression. En mörkerdepression är en mycket vanlig förekommande svacka, att hamna i under höstens mörka dagar. Men, det finns knep att ta till för att undvika att hamna i en höstdepression. Genom att utnyttja dagsljuset, motionera och äta rätt sorts mat, kan du peppa dig själv i höstmörkret. Att tänka positivt är också en bra strategi. Kanske det allra bästa tipset är att ha en solsemester inbokad. Solen bidrar till en positiv påverkan på kroppen. En veckas solsemester kan ladda upp din positiva energi i upptill en månad efter du kommit hem.

För att vara exakt, så om 72 (usch vad det lät länge) dagar. Ligger JAG på en underbar vit sandstrand i soliga Thailand. Har en fruktdrink i ena handen. Och en twilight bok i andra. Går och tar ett dopp i det turkosa havet. Och bara njuter av stunden. Åh, jag vill åka nu. Nu. NU

INSPIRERANDE DIADEM



KVÄLLENS finaste detalj bars av modeprinsessan Caroline.

GÅRDAGSKVÄLLENS BILDER







UNDERBAR KVÄLL. Gårdagskvällens födelsedagsgalej bjöd på fantastisk mat. Annika är en höjdare till att få till det där lilla extra. En buffé utan dess like och en dessert som var nästintill oslagbar, med pampig pannacotta fylld med god choklad. Alla härliga tjejer förgyllde kvällen till att bli ännu bättre. Tack, fina Annika.

LÖRDAG



IDAG ÄR DET LÖRDAG, vilket innebär skön sovmorgon. Ingen irriterande väckarklocka som ringer när det är dags att stiga upp. Startar min praktik på akuten på måndag, med ett nattpass(!). Så min plan var att försöka vända lite på dygnet nu över helgen. Men igår var jag så trött att jag slockna klockan elva. Gick ju sådär. Är ju inte direkt någon nattmänniska. Lördagen kommer bjuda på en snabbis på Väla. Träning. Förhoppningsvis någon timmes plugg. Och sist men inte minst, födelsedagsgalej hos fina Annika.

OUTSTANDING



VAD SKA JAG SÄGA. Rysningar. Oslagbart.


Inget och ha på mig



JA, TACK. Denhär outfiten hade jag gärnat lånat till lördagens galej.

NYA UTMANINGAR

SISTA DAGEN på Vårdcentralen är avklarad. Skönt. Jag har varit jättenöjd med min placering, men distriktsjuksköterska är ett på tok för ostimulerande jobb för mig. Fick vara med på läkarmottagningen på BVC idag, vilket var intressant. Barnsjuksköterska är något som verkligen lockar. Imorgon väntas examinationsseminarium med presentation av ytterligare en hälsomodell. Mindre kul. Hade verkligen behövt fredagen till att djupdyka i mina anteckningar. Men icke. På måndag väntar nya utmaningar. Akuten i 5 veckor. Wiiee. Men först blir det en mysig helg att njuta av.

ONSDAG

Jag har en snäll handledare som lät mig gå några timmar tidigare idag. Och det uppskattas ju alltid. Imorgon är min sista dag på vårdcentralen och vi har haft det obligatoriska bedömningssamtalet idag. Samtalet gick bra och jag fick massor med positiv respons. Glad. Väl hemma väntade mig den här högen med böcker och anteckningar. Jag har ju som sagt var samlat på mig en hel del anteckningar under mina tre studieår. Frågan är, var ska jag börja?


BABYSIM

 



Tisdagskvällen har tillbringats i badhuset på babysim. Jag supporta Kims syster med småflickorna Sam och Wilmina. Vi sjöng, plaska, lekte delfiner, dök och hoppa från kanten. En mycket mysig avslutning på dagen.


DEPP...

DEPPIGT värre är det just nu. Har vetat sedan en längre tid att Halmstad Högskola är en av de högskolor/universitet där en Klinisk nationell skriftlig och praktisk tentamen ingår i sjuksköterskeutbildningen. Den skriftliga tentamen innefattar 3 års hårda studier. Vilket jag tycker är mycket posivit och en styrka att trycka på i det kommande cv:et. Men, till saken. Vetskapen om när denna skriftliga tentamen ska äga rum, är det ingen som vetat. Rykten har gått om i januari, december, sista veckan på nästa praktik period och så vidare. I helgen gick jag av en slump in på hemsidans tentamensanmälan och upptäcker, till min stora chock, att tentan är den 20 november! Fram till dess är det sista veckan på Vårdcentralen och därefter akuten som gäller. Pluggtid, vart ska jag klämma in det? Finns väl bara en sak att säga, hejdå livet . Åter den 21.

RSS 2.0