Snigelplockning



I helgen passade jag och Kim världens underbaraste barn Sam och Wilmina. Vi fick en rejäl dos höstluft i våra kroppar. Först en promenad bort till ”mormor och morfar”. Där pausade vi medans Bibi ordnade det sista med picknicken, sen begav vi oss till picknickmålet, närmare bestämt VÅR gräsmatta. Där dukade vi upp alla möjliga mumsigheter, rullbröd, ägg, kaviar, korv, pannkakor och dryck. Barnen samlade sniglar. Usch, vad många de hittade. Vi vuxna diskuterade carport. Lira, vovven som också fick följa med studsade av korvupphetsande. På hemvägen gick vi inom en lekplats. Och det var minst sagt två trötta barn som slocknade på tre sekunder på hemfärden. Och en Maria också, för den delen. Puh.


Matz änglar



Sen första året på gymnasiet och sedan fyra år efter studenten arbetade jag i en skobutik, på Matz skor. Där drog jag på lagret, packade upp nya skor, snyggade till i butiken, hjälpte kunder, köpte skor, köpte ännu mer skor och lärde känna underbara människor. Människor som jag träffade i helgen. Så, trevligt att ses. Butiken i Helsingborg är nu inne på sina sista dagar innan det slår igen. Och butiken i Ängelholm, som jag arbetade i mestadels, byter snart lokal. På träffen i helgen var det inte många som arbetade kvar, utan vi alla har tagit olika vägar i livet. Spännande. Klippan Caroline, hade fixat värsta grillbuffén som vi smaskade i oss, samtidigt som vi pratade historier om våra skoår. Nästa gång är det kanske jag som bjuder till skoträff i nya lyan, som vi idag, för övrigt har bestämt inflyttningsdatum till…


Alla lyckliga familjer liknar varandra



Alla lyckliga familjer liknar varandra, så heter nästa bok som skall läsa i bokklubben. Förra fredagen hade vi träff igen efter det långa sommaruppehållet. Den här gången var det hos Sandra vi rattade in bilen mot. Hon bjöd på godaste indiska grytan. Till dessert fick vi cake pops, dumma mig, som glömde bort min kamera, som låg i väskan, hela kvällen. Super fina i alla fall. Och väldigt, väldigt goda. Sen åt vi glass med färsk ananas blandat med chili, rekommenderas. Boken; Högre än alla himlar, diskuterades. Tyvärr vad jag tråkigt nog, en utav dem som inte kommit igenom boken. Men det står i bokhyllan och väntas på att bli utläst. Det var lika trevligt som vanligt att träffa alla och jag ser redan fram emot nästa träff.


Soppkväll



Tredje soppkvällen. Soppa, såklart. Ärtsoppa från grunden. Mums de luxe. Och pannkakor med sylt och grädde efter. Halleluja moment. Lika trevligt som vanligt. I morgon är det soppa hos oss som gäller. Och ja, den här gången blir det definitivt soppa.


Med Mamma i fyra dagar



Med Mamma i fyra dagar. Hur lyckligtlottad kan man vara. Min kära mamma kom från Mora hem till Skåne för att tillbringa hela fyra dagar med sin dotter. Vi har hunnit med att äta nyårsmat hos mina fina kusiners mamma, Maria. Fått låna nycklarna till huset för att visa mamma, och mäta om lite felmättningar. Upptäckt läcka i källaren. Fått läckan lagad. Tacka gode gud för att vi åkte ut till huset i rättans tid (och ännu bättre var att det inte är vi som står för kostnaderna, utan husets ägare). Om vi upptäckt det vid inflyttning hade vattnet hunnit skada så mycket mera och det är vi som står för ägare och därmed vi som får betala. Så tur i oturen. Vi har köpt kläder till mamma. Myst med mormor och morfar. Blivit bjudna på världens godaste lunch på Sand i Båstad. Paketerat in lingonsyltburk efter lingonsyltburk i kylskåpet. Fyllt frysen med äppelmos och balkongen med äpple. Och mamma och dotter mys, såklart.  


Reporäntan oförändrad

Dagen vi längtat och fasat över sedan vårt husköp i julimånad. Skall Riksbanken höja reporäntan (!?). Efter senaste tidens oroligheter har vi väl kanske kunnat matta av den där hysterin om hur mycket dyrare räntor vi skulle kunna få. Och beslutet var ganska så solklart när de förra onsdagen den 7 september håller räntan oförändrad. Jippi säger vi. Det börjar närma sig inflyttningsdags snart…


Sommaren jag blev vacker



Nu händer det igen. Jag blir uppslukad av en tonårsbok. Twilight böckerna. Mina två senaste av Gayle Forman och nu denna. Sommaren jag blev vacker av Jenny Han. Boken handlar om Belly, en sextonårig tjej som tillbringar sina somrar i ett sommarhus, tillsammans med sin storebror, mamma och hennes mammas väninna Susannahs familj. Susannah har två söner, Conrad och Jeremiah. Så länge Belly kan minnas har hon varit djupt förälskad i Conrad. Den här sommaren blir, såklart, inte som dem tänkt sig. Den kommer att bli annorlunda, på så många vis. De två bröderna tittar på Belly, som om de såg henne för första gången. Hemligheter om ordet cancer cirkulerar bland deras mödrar. Belly får uppmärksamhet, för första gången av Cam.

Det är en 250 sidor lång njutning. Jag sträckläste utan att blinka. Lättläst och uppslukande. Sommaren jag blev vacker är första boken i en trilogi. Men någonting säger mig att de andra inte är lika bra, att jag kommer att bli besviken.


Soppkväll hos oss






Vår soppkväll varade i precis en vecka innan vi (läs jag) bröt sopptrenden och serverade gryta istället. I sista stund bytte jag från en orientalisk soppvariant till den mer hederliga coq au vin. Både jag och Kim kom överens om att det lät som en riktigt god soppa, efter att vi båda läst igenom receptet. När jag sedan stod i köket med kastruller och rödvin i högsta hugg och läser sista raden, servera gärna med ris eller potatis. Vadå ris och potatis, det är ju en soppa (!?). Några minuter tidigare hade jag rynkat pannan i den på tok för lilla mängd vätska, men ignorerat. Jaha, det var bara att sätta på en kastrull med ris och lägga svansen mellan benen när gästerna fem minuter senare knackade på ytterdörren. Välkommen hem till oss, det blir tyvärr ingen soppa idag, för ja, det blev fel. Ni får istället hålla till goda med en faktiskt, riktigt god, kycklinggryta med rödvinsbuljong. Till detta, hembakta bagels. Mm bagels, perfekta till den där höstsoppan. Något för mycket till en mustig gryta. Hur som helst blev kvällen lika lyckad, soppa, eller inte soppa.


Special friend



Jag är en hel vecka efter i min blogguppdatering. Skall försöka komma ikapp. Förra veckan gick i familj och vänskapstecknet. Jag är så oerhört tacksam över vilka fina människor det finns runt omkring mig. Ni är alla guld värda. Caroline och hennes bedårande son Filip kom på lunch och fika en dag. Mysigt.


Saknaden av Caroline



Min bästa vän. Min kollega. Min bloggkompis. Min springkompis. Min twilightfantast. Och mycket, mycket mer, har lämnat mig och Skåne för ett liv i huvudstaden. Hon har lämnat jobb för ett så mycket bättre och roligare jobb på kärlspecialisten på Karolinska. Och alla hennes (forna) kollegor hänger läpp. Caroline, du anar inte hur saknad du är av var och en utav oss som har arbetat tillsammans med dig. Nu är det ju inte så att Stockholm är världens ende. Men gud vad jag kommer sakna dig och våra turer tillsammans. Att lägga schema ihop. Att sitta och skratta på en brits innan ronden tillsammans, (kommer du ihåg?). Våra filmkvällar och inte minst våra träningar. Nu får vi istället weekends ihop, och hur roligt låter inte det? Umgås 24/7. Längtar…


Rikard 40 år



Rikard, Kims systers man, har fyllt 40. Det firade vi med magiskt goda matiga våfflor. En idé jag definitivt ska sno. Nina hade vispat ihop en våffeldeg åt det nyttigare hållet, med dinkelmjöl och utan socker, som saknade den där krispiga ytan. Till det kunde man välja på röror med rom eller lax. Extra rom, crème fraiche och rödlök. Åh, ljuvligt gott. Sen blev det paketöppning, där Rikard bland annat fick en minnesbox av sina föräldrar, riktigt sött.


Trädgårdsmässa



I helgen var det trädgårdsmässa på Hembygsdparken, med temat höst. Jag och älsklingen var där för inspiration tillsammans med den här familjen.


Där fanns huuur mycket som helst att titta på och ja, jag kan väl säga såhär, en och annan tusenlapp hade kunnat gå förlorad om vi haft tillgång till vårt hus och skulle inleda projekt; trädgård.

Sådana här fina mårbacka skall jag i alla fall ha i min tvättstuga i sådana där gamla krukor ni vet. Gud, så snyggt.


Fint.


Jag och Sofie fick inspiration av en pysseldag. Kan väl inte vara så svårt?


By Caroline S



Att göra små ärenden till stan, kan vara dagens mission. Då brukar jag hälsa på min fina vän, Caroline i hennes butik. Här om dagen var jag där tillsammans med Annika. By Caroline S har nu funnits i Ängelholm i ett år. Om jag hade haft en tjock plånbok hade jag kunnat handla upp halva butiken, för oj my, vad mycket fint. Nu är jag då snart husägare, en ovanvåning som måste färdigställas, ett nytt badrum, nytt vardagsrum, nya möbler och på det sjukskriven, yeah! Bad combination. Jag har i alla fall pekat ut tre favoriter om Kim får för sig att överraska mig en dag (!?). Ett armband, en mössa och en tröja. Behöver du något nytt att ta på dig lovar jag att du hittar det hos By Caroline S. Och Caroline, hon själv, har alla skills för att hitta det perfekta för just dig.


Kvällens outfit



Kjol, linne och kofta från H&M. Ballerinaskor från Wera.


Årets stora kirurgfest



Årets stora kirurgfest för hela kirurgkliniken. 1 september på Jakob Hansens hus. Trerättersmiddag, underhållning hela kvällen och skvalpande vin. Så lätt inbjudan till årets fest, där både jag och Caroline tillhörde festkommittén. Festen blev succé. Riktig succé. Vilket drag. Så mycket lycka. 150 personer. Bästa, bästa underhållningen, två trubadurer från Halland. Finaste kollegorna. En charad som fick publiken att skratta sig dubbelvikta. Sång, i världsklass (!?). Ja, gud vilken kväll. Tänk om alla fester skulle bli sådär bra. Tror alla gick hem med ett leende den kvällen.


RSS 2.0