Maltes utveckling 2-3 månader

 

Maltes 3 månaders dag har passerat, den 20 juli. Från 2 till 3 månader har det hänt så otroligt mycket med hans utvecklingen. Tänk att de små liven utvecklas i en sådan raketfart. Och ändå förstår dem säkert så mycket mer.

 

Lördagen den 23 juni, 9 veckor och 1 dag gammal, skrattade lillprins högt för första gången ♥ Hehe sa den lilla munnen. Både mitt och Kims hjärta smälte. Efter det skrattade han högt två veckor senare och nu kommer de höga skratten nästan dagligen.

 

Nu vill lillprins inte ligga ner längre, utan det är stå, sitta eller flyga flygplan som gäller. Han står helst på mammas mage och spänner benen och skjuter ifrån, ibland tar han några kliv fram och han ser hela tiden ut som den lyckligaste lilla prinsen i världen. Han gungar med benen och vill helst att man studsar honom och ett två tre vill han upp i luften och flyga.

 

Han upptäckte sina fötter häromdagen när han satt ner och såg så förvånad ut med rundad mun och ögon som höll på att på att ploppa ut.

 

Händerna har blivit Maltes bästa leksak. Allt skall in i munnen, helst hela handen. Smaskas gör det också. Och dräglas. Risken finns nu att tummen åker in, och stannar kvar. Än så länge ingen tumme, men som bvc Lena sa, hittar han tummen kan man inget göra. Vi hejar för nappen men kan inte plocka bort handen från munnen som han upptäcker världen med.

 

Kaninen, snutten eller hans bitleksaks fattas tag i och förs mot munnen. Smaskens vad gott det smakar.

 

Äntligen tillåter han att ligga och leka på magen. Superduktig är han. Kan ligga i flera minuter med huvudet upprätt. Han tittar åt höger och åt vänster. Lillprins är så social. Och nyfiken. Nyfiken i en strut. Vill vara med där det händer och nu måste vi gå runt med honom. Står vi stilla för länge blir han uttråkad och vill röra på sig så han kan inspektera något annat.

 

Nu har han också börjat ta på föremålen i gymmet med händerna. Och ligger och ler och pratar med den bruna fisken ♥

 

Vi har upptäckt att han gillar att hålla i någonting. Snutten är bra. Den gosar han gärna in sig i precis innan han skall somna i vagnen eller här hemma om dagarna. Helst skall den gosas in så nära näsan som det bara går, det är mys tycker Malte. Att bli struken över pannan, längs ögonbrynen är också mysigt. Så mysigt att man till slut inte orkar ha ögonen öppna längre.


Malte och Vidar

 

Fina pappor leker och sjunger med sina guldgossar ♥


Leendet som går rakt in i hjärtat

 

Äntligen bjuder lillprins flitigare på sina leenden. Det var länge morgnarna som dominerade men nu sedan kanske två veckor tillbaka är han glad som aldrig förr och smilar hej vilt. Hans leende är så fint och det går rakt in i hjärtat. Nu kan man busa med honom och han svarar med ett leende som sträcker sig över hela ansiktet, så underbart! Min fina Malte ♥


Goboken ♥

 

Vill slå ett slag för Goboken som jag börjat prenumerera på till lillprinsen. I samband med graviditeten upptäckte jag deras välkomspaket, som är gratis, och efter förlossningen ringde de upp mig och presenterade sin bokklubb. Jag har alltid tyckt att böcker och att läsa för sitt barn är en självklarhet och ett viktigt inslag för barnet, i alla åldrar. Goboken skickar inte varje månad, men kanske varannan (kommer inte ihåg) ut ett bokpaket med böcker som är anpassade till just ditt barns ålder, för en summa av cirka 200-250 kronor. Här om dagen fick vi vårt första bokpaket och vi blev positivt överraskade. Jättefina böcker som Malte fastän han bara är knappt tre månader verkligen uppskattar. Han fäktar med armarna och sparkar med benen när vi läser om lille Wille på rim ♥ Jag kan varmt rekommendera att gå med i Gobokens bokklubb om ni har barn och gillar att läsa.


Ny vana!

 
Malte har infört en ny vana. Att sova nästan hela nätter. I fem dagar har han sovit ända till fem sex tiden på morgonen och därmed inte ätit på ibland sex till åtta (!?) timmar. Bara sådär. Jag märker stor skillnad på mig själv, även om jag liggammat (världens bästa amningsställning!) och inte stört mig jättemycket över att bli störd var tredje timme under natten. Men att få sova non stop i alla dessa timmar är guld värt. En riktig sjusovare är han också. Ibland ligger han och sover till långt efter tio och jag och Kim sitter nere och äter frukost när han äntligen vaknar. Vi får väl se hur länge dessa natt- och morgonrutiner håller i sig.

Tiden räcker inte till

 

Hinner inte riktigt med bloggen just nu. Ledsen över det då jag har tusentals fotografier och minnen att dela. Men man måste ju prioritera här i livet. Och just nu är såklart Malte högsta prio. Kim är nu inne på sin tredje semestervecka och dagarna rent ut sagt flyger förbi. Vi lever i nuet, träffar vänner varenda dag och bara myser och njuter över vår fantastiska son, vårt fantastiska hus och detta underbara läge vid havet.

Den som vill får gärna börja följa mig på Instagram (solros_507), där jag nästan dagligen lägger ut bilder på lillprinsen.


Magnus och Johannas bröllop ♥

 

Hemma igen! Eller nu var det ett par dagar sedan, det är jag som är liite efter i bloggandets värld. Vi har varit hela sex dagar uppe i Umeå med lillprins. Transporterat oss ditt med två flyg (lillprins sov sig hela vägen till Umeå) och firat bröllop i dagarna tre och umgåtts och myst med min bror och transporterat oss hem igen vilket gick nästan lika skrikfritt som på ditresan, älskade barn så duktig du är ♥. Men för att ta det från början så åkte vi upp torsdagen innan bröllopet. Eftermiddagen och kvällen spenderades hos Magnus och Johanna. Det var första gången som Malte träffade sin morbro Magnus, så han spenderade kvällen mestadels i morbrors famn. Tryggt och skönt.

Vi inkvarterade oss sedan mitt i centrum på ett vandrarhem tillsammans med mamma och hennes Anders. Det var mindre lyxigt men fungerade utmärkt för lillprins och oss. På fredagen var det fix inför den stora dagen som gällde. Johanna är pyntets drottning och hade ordnat så sagolikt fint. Vi pysslade hela förmiddagen med förberedelser till bröllopet och förvandlade den först tråkiga salen till något alldeles underbart. Minsta detalj var tänkt på.

På fredagskvällen hade vi bokat bord på en båtrestaurang där dryga 25 av de knappt 80 gästerna anslöt. På de dryga två timmarna vi var där han Malte med att bajsa hela tre gånger.

Sen var det lördag. Lördagen den 30 juni 2012. Dagen vi alla kommer att minnas. Vigseln i kyrkan var fantastisk med fin solosång, diktläsning och såklart ett högt och tydligt ja från Magnus och Johanna. Utanför kyrkan blåste vi hjärtformade såpbubblor och de annars regniga molnen lämnade luften torr för ett par minuter.

Därefter bjöds det på en hejdundrande bröllopsfest på SLU:s kårhus. Maten som serverades var gudomlig från förrätt till dessert. Och bröllopstårtan var den godaste tårtan jag någonsin smakat. Förutom god mat, var det tal och spex under hela middagen, som varade i över fem timmar. Som storasyster till världens bästa lillebror fick man ju ta sig i kragen och hålla tal. Jag hade övat på det norrländska uttrycket ”shup”, deras synonym för ja hur länge som helst för att få med det i talet, som Magnus numera säger stup i kvarten. Som jag och Kim har skrattat hemma för att jag skulle få till detta ljud. Talet gick bra, ”shup” ljudet också, trots att jag var riktigt nervös. De bästa framträdanden stod Johannas föräldrar och bror för, som framförde en sång av melodin ”Macken” och kallade sig för Beritz. Och Magnus barndomsvän hade filmat och intervjuat alla Magnus lärare från lekis upp genom gymnasiet. Hur fint som helst och vilket jobb han lagt ner. Riktigt fint gjort. Det blev många härliga skratt och en och annan tår från brudparet när nära och kära framförde väl valda ord och sånger.

Lilla Malte intog för det mesta en sovandes ställning under bröllopsfesten och skötte sig helt exemplariskt. När han var vaken fanns det många famnar att välja bland. Mammas Anders som inte är med på bild, var också en utav Maltes alla barnvaktare under festen. Tack alla.

Dagen efter strålade solen från en klarblå himmel och nästan alla bröllopsgästerna möttes upp för brunch på Magnus och Johannas innergård. Såhär fräscha såg det nygifta Sellingparet ut. Och såhär såg jag och min kära Kim ut. Men lillprins var nog sötast av alla!

Efter bröllopet stannade vi i tre dagar. På måndagen åt vi lunch på restaurang Göteborg och gjorde stan. På kvällen åt vi gott och spelade spel.

På tisdagen innan vi for hem igen besökte vi en fin Gästgivargård vid havet för lunch.

Tack Magnus och Johanna för en fantastisk minisemester och ett sagolikt vackert bröllop vi för alltid kommer minnas. Ni är så bäst!

 


Första tåren

 

Första tåren är kommen. Idag den 10 juli när lillprins hunnit bli 11 veckor och 4 dagar gammal trilla den ner från höger öga och längs med kinden. Det skar i mitt mammahjärta att se den lilla tåren rinna nedför kinden på min lilla älskling som var så ledsen. Stackars liten.


Meningen med livet ♥

 

Finner inga ord för den kärlek jag känner för dig. Mamma älskar dig såå mycket ♥


Maltes utveckling 1-2 månader

 
Malte fortsätter att växa i raketfart. Att han växer såhär bra skall jag bara se som ett gott friskhetstecken och det känns ju jättebra. Så skönt att slippa oroa sig för att de inte går upp tillräckligt i vikt. Man kan ju inte styra vad man får för bröstmjölk. Antingen är det lättmjölk eller är det standardmjölk som serveras. I vårt fall standardmjölk!
 
Här kommer Maltes vikt och längd i siffror;
5 veckor 4560 gram och 57 centimeter lång
6 veckor (knappt) 4790 gram och 58 centimeter lång
7 ½ vecka 5290 gram (tog ingen längd) tumstock ca 60 cm
9 veckor 5640 gram och 61.5 centimeter lång
 
När han ligger i sängen med mig kan han nu vända sig från rygg till sida. Han fäktar med armarna och sparkar med benen när han är glad. Hela hans kropp signalerar glädje och han ser så lycklig ut i ögonen. Sittern är mycket populär, särskilt om mamma står framför och sjunger och apar sig, då fäktar han hej vilt ♥ Han har hittat sina fingrar och flätar in dem och håller på, puffen. Ansiktet har också blivit populärt och det får sig en smocka titt som tätt. Händerna som oftast var knutna tidigare har nu börjat öppna sig. Och blicken, ja den säger allt. Som jag skrivit tidigare är han så duktig med sin blick han tittar så intensivt och följer jättebra med blicken. Det har börjat komma lite jollrande läten från den lilla munnen. Och det bästa av allt, hans första svarsleende har kommit. Han log i vaket tillstånd första gången när han var 5 veckor sen tog det ett bra tag, ända tills han var 6 veckor och 6 dagar och därefter ler han mot oss varje dag ♥
 
Vi har också upptäckt att han härmar vår ansiktsmimik med att räcka ut tungan och gör läpparna till ett o, sötisen. Han har också under denna tidsperiod börjat uppskatta sitt gym allt mer. Nu kan vi lägga honom i gymmet och vi ser att han trivs när han tittar sig nyfiket runt omkring. Den bruna fisken är mest uppskattad. Det är inte bara i gymmet han är nyfiken, utan att titta ut genom alla fönstren är nog den bästa sysselsättningen. Han vrider och vänder på huvudet för att inte missa något. Nyfiken i en strut! När vi står framför en spegel så sticker han fundersamt fram sitt huvud med en förundrande blick, och undrar vems lilla huvud som sticker upp där bakom mammas eller pappas axel (!?). Han gillar fortfarande att åka bil, vagn, skumpa runder i babyselen och att titta på flygplanen ovanför skötbädden, men mest av allt gillar han nog sin mammas famn ♥

RSS 2.0