Pulkapremiär

 
 
 
 

Skåne har fått vinter på riktigt. Jag älskar snö och kyla och ogillar plusgrader, slask och grått på vintern. Nu har det snöat i snart en hel vecka, till min stora förtjusning. Jag och Malte har promenerat varje dag och lillprins njuter av att få snö i ansiktet, söta ♥ Vi har såklart införskaffat en pulka och premiäråkt. Lillprins tyckte dock inte alls det var lika kul som mamma, som skuta runt i hela trädgården med pulkasnöret i högsta hugg. Malte såg skeptisk ut och drog inte en gång på smilebanden. Det kanske är roligare nästa gång? Jag är ju inte den som ger mig i första taget. Se upp i backen för här kommer vi!

 

 

 
 

7 månader ♥

 
 
 
 
 

Inget bvc besök förrän vid 8 månader, så vikt och längd är oklart. Nu har två gaddar tittat fram och växt till sig ordentligt. Det gäller att se upp med händer, näsor och öron för lillprins sylvassa tänder. Aj vad ont det gör när han biter. Rösten testas hejvilt och jag vet inte varifrån han har fått den extremt höga stämman. Fönster och trumhinnor vibreras när han testar högsta tonen, sötaste lillprins. Mammigheten är kvar. Dock fungerar det nu, ibland, att det är Kim han sover med. Och likaså närhetsbehovet hänger med och om vi är hemma så sover han bäst i selen. Vi försöker nu att vänja han vid att somna i famn eller bredvid i sängen för att han inte skall kräva att bli nattad i selen alltid på kvällen.  Sover cirka tio timmar om natten, med olika många gångers uppvaknande. Äter vanligtvis bara en utav gångerna plus att han ammas en gång innan tolv med. Sover 7/7 gånger i vår säng, med bortsett från kanske fyra timmar i egen säng. På dagarna sover han en gång på förmiddagen, allt från en 30 minuter till upp till en timme, samt två ibland tre gånger på eftermiddagen.

 

På dagarna gillar han när det händer saker. Vi försöker planera in någon aktivitet varje dag, för båda min och Maltes skull. Det är så mysigt att se på när han leker med andra barn ♥

 

Hemma kan han nu också leka lite mer själv även om det är roligast om mamma leker med. Släppa grejor från barnstolen och tittar efter, snälla mamma plocka upp, är också en rolig sysselsättning. Står i krypställning och gungar fram och tillbaka, men kommer fortfarande ingenstans. Rör sig inom en meters avstånd ungefär. Har trillat från sittande ställning x antal gånger och slått i huvudet. Usch vad rädd jag blev de första gångerna. Har en extrem stark vilja och protesterar ibland högt när man skall klä på sig. Särskild de tillfällena när han är trött och man skall klä på honom för att gå ut i vagnen. Haha sötaste lillprins ♥

 

Äter två till tre grötmål samt lunch och vägrar fortfarande nappflaska.

 
 
 
 
 
 
 

6 månaders fotograferingen

 
 
 
 

När lillprins fyllde 6 månader fotograferades han utav proffsfotografen Ingela. Ljuset var perfekt och Malte var på sprudlande humör. Förutom att han försökte äta upp hela stranden var det hur kul som helst. Och bilderna blev så fantastiska bra! Vi har beställt förstoringar som ligger i högar här hemma. För att ge bort, dekorera vägar och album med ♥ Här ser ni ett smakprov av alla de fina bilderna som togs.


Separationsångest

 
 
 

Separationsångesten är här i alla kategorier. Vi är tillbaka på ruta ett i sovväg. Nu är det samsovning, mage mot mage, som gäller natten lång. Vid fyrasnåret när man ligger utvikt som en bakochframvänd banan på ynka centimeter försöker man lägga Malte mer mot mitten men då rullar han fort som katten tillbaka till mammsen. Valpögonen letar efter mamma på kvällarna när Kim försöker natta och bröstet är viktigare än någonsin. Flaskträningen som vi hållit på med nu i närmre fyra veckor går åt pipsvängen. Malte skriker, gråter, slänger sig bakåt och vägrar öppna munnen. Nu äter han två grötmål och lunch och jag ammar en gång på dagen, samt kväll och nattetid. Detta tillstånd började någon vecka efter 6 månadersdagen.

 

Som ni läser är detta ett gammalt inlägg som publicerats. Det låg i min bloggmap och hade inte kommit längre. Nu ska jag försöka se till att komma ifatt, igen. Malte blir ju 8 månader nästa vecka (!?).

 
 
 
 

RSS 2.0