Här sover vi gott om natten



Lite skymtar från vårt sovrum. Bakom balken skall vi fixa till en liten walk in closet. En rottingfåtölj skall inhandlas. Sängkappa och nya kuddar till sängen. Fönsterbläcken skall målas svarta och lister skall komma upp. Belysning. Och just det, ett snyggt draperi/vippig gardin som skiljer garderoben från sovrummet också. Och det tråkigaste av allt är att all vit färg på hela ovanvåningen drar åt spygrönt och måste målas om, någon gång. Vi satt och skrev en lista på alla saker som behöver göras i alla rum, exklusive alla möbler som skall inhandlas, vi fick tre hela blad…


Vårt nya badrum



Tada, vårt nya badrum. Vi blev såå nöjda! Vilka svåra val vi stått inför.  Att välja kakel och klinkers, eller kaklet var lätt, men klinkern till golvet var ingen lätt match. Men det var helt klart värt mödan att leta vidare till vi fann det rätta. Badrumsmöblerna är från Ballingslövs splitter nya serie, riktigt fint. Nu är det bara det roligaste kvar, att inreda. Köpa tvålar, handdukar och fina krukor till alla fönster…


Renovering av badrum



Här är golvet i duschen.

Såhär ser golvet ut i resten av badrummet. Här skall vår toalett sitta, en sådan där invecklad vägghängd.

Och här skall vårt handfatt stå och bredvid ett högt skåp.


Renovering av badrum



Här är golvet i duschen.

Såhär ser golvet ut i resten av badrummet. Här skall vår toalett sitta, en sådan där invecklad vägghängd.

Och här skall vårt handfatt stå och bredvid ett högt skåp.


Renovering av ovanvåning



Äntligen är vi nu inflyttade i huset. I två veckor hade vi dubbla boende och renoverade som tokar, (läs Kim) samt hade hantverkare och elektriker som klampade runder i huset (dessa klampar fortfarande runder) och skitar ner.

Vad man alltid måste räkna med, är motgångar, vilka vi stötte på direkt i vårt icke befintliga badrum. Kim skulle själv försöka ta loss det extremt fula kaklet som hade börjats sättas upp, men inte slutförts. På försiktig hand fick han tråkigt nog med sig både tätskikt och gipsvägg, vilket resulterade att vi fick gipsa om flertalet väggar och därmed också be badrumskillen tätskikta om. Så tyvärr gick Kims semesterdagar åt att riva ner och bygga tillbaka och värdefull tid gick förlorad. Vad man också alltid måste räkna med, är att allting, verkligen allting som hör renovering till, tar så mycket längre tid än vad man först räknar med. Beräkna tiden och sen dubbla, för säkerhetsskull tredubbla. Så de här två överlappningsveckorna borde istället har varit fyra eller sex veckor. Så nu lever vi i renoveringskaos de luxe. Badrumskillen är i alla fall i full gång på att färdigställa vårt kommande badrum (bilder kommer inom kort).

Vi påbörjade rivningsjobb av en vägg som skulle rivas i köket, för att få ett stort kök med matsal i ett, innan experterna tog vid. Kims underbara mor stod dag ut och dag in i vardagsrummet och först självlackade alla 300 (!?) á 5 meter långa plankor som tids nog skulle bli golv på ovanvåningen. Sen målade hon dem med pensel. När detta var klart var det dags att påbörja golvläggning. Varför måste jag alltid välja det mest komplicerade? Plankgolvet blev minst sagt en lätt uppgift att lägga. För det första är det ett hus från 1932 med vinklar och vrår överallt. Inte en vägg visade sig vara rak. Först mätte vi plankan. Gick ner och sågade i vardagsrummet. Kim gick ut med plankan och jag fångade upp den via balkongen (!?). försiktigt, försiktigt för att sedan inte repa väggen, lägga ner plankan på plats, upptäcka att vi båda haft hjärnsläpp, då plankan antingen var för kort eller för lång, och måste sågas om innan vi fått den på plats, bankat in den i skåran och skruvat fast den. I vinklar och vrån har vi fått smala av. Vid slut och vid element fått såga runda böjar. Vi hade en tidsplan på en heldag för att lägga golv på ovanvåningshallen plus tre sovrum. Det hela tog två heldagar och en halvdag. Puh. Men oj så underbart snyggt det blev. Väl på plats skall det målas ytterligare en gång för att inta rätta färgen. Det har vi endast hunnit med i vårt sovrum i dagsläget. Men med tiden skall alla rum hinnas måla.

Så välkommen hem till oss. Detta är några bilder av vår ovanvåning, bortsett från badrummet. Jo, trappan den skall också renoveras tids nog. Bilder på det färdiga golvet kommer att publiceras inom kort.


RSS 2.0