Långlunch med Sara



Idag har jag varit ledig. Startade dagen med att krama brorsan hejdå och återvände hem för en rejäl storstädning av lägenheten. Det är vid sådana här tillfällen man önskar att man var husägare. Tänk vad smidigare allt blir när man får långbesök, och alla andra tusen fördelar husägandet har. Suck. Snart måste det väl ändå bli våran tur. Vid lunchtid mötte jag upp fina Sara och hennes nyfödda underverk, för en långlunch på stan. Sommaren är äntligen tillbaka, så skönt!


Midsommar 2011



Midsommarafton firades ute i Utvällinge, precis som förra året. Med samma galna gäng. Anna och Tobias hade ordnat en perfekt afton. Vi lekte lekar, vilka en del urartade rejält (!), som när Kim stövlade iväg stöveln....Skrattade oss dubbelvikta till plankgången som dessvärre slutade med en rejält stukad fot för fröken Svensson. Jag har haltat runt som halta Lotta nu i fyra dagar och det är först idag jag någorlunda kan sätta ner foten. Vilken otur. Men kul var det. Vi sjöng snapsvisor så att vi rodnade om kinderna, speciellt om Dagnylåten. Fyllda våra magar med godaste midsommarbuffén. Drack nubbar. En del drack dem genom munnen medan andra drack dem genom näsan (!). Jag var glupsk och smaskade i mig fyra kolasnören på rekordtid, men kom ändå tvåa för att Rogge svalde snören stora som en tennisboll. Efter hälften av lekarna verkar jag ha glömt bort min kamera, så ni missar de roligaste lekarna. Typiskt. Efter nio timmars midsommarfirande kände vi oss nöjda och åkte hem för att försöka få upp värmen i kroppen då Skåne glömt bort att vi vill ha sol och värme i juni. Tack alla inblandade för en supertrevlig midsommar.


Magnus på besök



I måndags, för exakt en vecka sedan landade brorsan hemma i Ängelholm. Han har sedan dess varit inneboende i vårt vardagsrum tills idag, då han återvände hem till Umeå. De första två dagarna var jag lägligt nog helt ledig (!). Vi lunchade med farmor och farfar. Träffade finaste kusinerna Sara och Louise och deras fin fina barn Saga och Jakob och mumsade i oss jordgubbar och glass. På kvällarna grillade vi alla mumsiga grilldelikatesser man kan tänka sig. Har ni testat att grilla färsk ananas någon gång? Gör det. Så gott. Grillat är det bästa jag vet. Jag hade kunnat grilla året om. Mums. Kims favoritspel Ticket to ride, åkte fram varje kväll. Oturligt nog vann han inte en gång. Plutten min. Jag och Magnus gjorde stan en utav dagarna. Lunchade på goda Vintages uteservering och kollade runt i lite butiker. Kim fick sedan underhålla Mange de sista dagarna då jag själv var tvungen att bege mig till jobb. Segt att gå till jobb när man bara vill vara hemma och göra utflykter. Men sånt är livet. Nästa år kanske vi tajmar in våra semestrar bättre.


Powerwalks



Längsta bloggtorkan hittills. Har jag tröttnat på bloggen? Nope, bara haft noll tid över till datorn senaste tiden. Har saknat mina inlägg något enormt. Laddar nu upp kameran och summerar de nästan två veckorna som gått.

Förra veckan samlade jag ihop hela två stjärnor med två snabba powerwalks ute i den svenska sommarvärmen, innan kylan drog in. Idag är dock värmen tillbaka. Håll nu tummarna att den är här för att stanna.


Maggis möhippa



Vilken helg. Nästan hela tjejligan som hängde på gymnasiet var samlade uppe i huvudstaden, så lovely. Orsaken till vistelsen var möhippa till vår finaste vän Maggi, som skall gifta sig i sommar. Dagen var helt fantastisk från början till slut. Maggis överraskande min var obetalbar när vi alla forsade in och överrumplade henne tidigt på morgonen. Vi skrattade oss dubbelvikta till Maggis alla knäppa uppdrag. Lekte lekar. Skålade i champagne. Åt godaste lunchen i parken. Samlade minnen om Maggi där hon fick gissa vilket paket som tillhörde vem och berätta om hur vänskapen uppstått. Hade frågesport där hennes blivande man svarat på frågorna och där Maggis skulle gissa svaren, hett tips till alla möhippegäng! Vi dansade poledancing (!?). Usch och fy vad osexig och stel jag kände mig. Duschade i skyttetrafik och byte dagens klänning mot kvällens. Dukade upp långbord och åt jättegod middag och klunkade vin långt in på natten. Bästa, bästa helgen på länge!


Magisk kväll i huvudstaden



Hemma igen från en magisk helg I Stockholm. Den egentliga orsaken för huvudstadsvistelsen, var Möhippa för vår fina Maggi. Men vår lilla weekend startade redan på fredagskvällen då jag och Maria möte upp min fina vän Sara. Därefter sprang vi bort till Marias vän Tina och bjöds på en fantastisk utsikt och solnedgång samtidigt som vi åt grillade delikatesser av alla dess slag. En helt otrolig kväll. Stockholm har haft rena utlandsvärmen i helgen. Man kunde sitta bararmat till långt in på natten utan att frysa, hur ovanligt är inte det? Så härligt.


Powerwalk i klibbig sommarvärme



Blev en dryg timmes powerwalk idag efter jobb. Klibbigt värre ute ju. Traskade på i ett bra tempo och kände mig både slut och svettig efteråt. Kände tyvärr av mitt knä mot slutet och tror dessvärre att jag inte kan börja springa riktigt ännu. Den 3 september är jag anmäld till Tjejmilen med Fab4, enligt tradition och det hade ju varit lite kul om man kunde få till ett pers på milen då. Ser lite risigt ut med det just nu. Men man vet ju aldrig.


Powerwalk



Idag snörade jag på mig mina löparpjucks för första gången sedan Göteborgsvarvet. Men Garmin och löpartightsen lämnades hemma. Istället begav jag mig ut på en härlig powerwalk. Känns som det var år och dar sen sist jag var ute och marscherade. Riktigt skönt är det i alla fall med en riktigt snabb walk med bra musik i öronen.

Nu har jag bara fyra arbetsveckor framför mig och sen är det dags för den välförtjänta semestern. Fyra veckor för att komma i någorlunda bikiniform (!?). Senaste tiden har jag haft allt för många ursäkter för att tycka synd om mig själv. Och när jag tycker synd om mig själv så måååste jag äta den där chokladbollen, eller köpa den där godispåsen mitt i veckan, för det är ju såååå synd om mig, etc etc. Suck. Så godis, glass, bakverk, onyttigheter av alla dess slag har förstört min kropp med fläskberg både här och där som resultat. Så därför kickar jag nu igång en fyra veckors komma i form period. Dock kommer den nog inte bestå av så mycket löpning (fortfarande ont i mitt knä), men fettförbrännande powerwalks och tuff armträning så gäddhänget försvinner, skall stå i fokus.  


Denise Rudbeg - Ett litet snedsprång



Förra veckan läste jag ut den här boken. Denise Rudbergs senaste krimroman. Jag har ju tidigare läst alla hennes chick-lit böcker om Stockholms förmögna kretsar. Böcker man bara behöver sukta igenom när man inte orkar tänka. Kriminalare är egentligen inte min grej, men den här var riktigt bra. Skönt flyt, och en riktigt snabbläst bok. Perfekt sträckläsarbok för sommarens lata dagar. Ett litet snedsprång.


Picknick i solsken



I fredags var det min endaste lediga dag den här veckan. Lite bitter är jag allt när de flesta man känner kör femdagars ledighet i sommarhettan. Kim, min finaste halva, hade planerat picknick i gräset. Vi fyllde cykelkorgen med diverse läckerheter och cyklade bort mot vår lilla gröna plätt borta vid Skälderviken. Där dukade vi upp filtar, böcker, solglasögon och en hejdundrande måltid. Slappade i solen i några timmar och hade det helt förträffligt bra. Kom dock på efter typ 40 sidor, att jag redan läst boken jag tagit med mig, Innan jag dör, en debutroman som hyllats på de bokbloggar jag följer. Upptäckte att jag visst hade den i min bokhylla och tänkte att det blir ju perfekt sommarläsning. Således inte en bok som satte sig i minnet hos mig. Istället har jag nu börjat på En halv gul sol, som jag tror är en riktig höjdare. Skriver mer om denna senare. Fredagen var i alla fall en topp tio dag, som avslutades i goda vännners lag.


Fest med bästa arbetskollegorna



I onsdags var det dags för jobbfest. Vi träffades vid Linneas trädgårdar i Helsingborg, jätte charmigtställe, för först mingel och lekar. Det blev traditionella lekar såsom att balansera ägg i sked i munnen, doppa penna i kon (riktig mardrömslek för låren) och hoppa säck. Det dukades sedan upp för buffé i växthuset och vinglasen frodades. Under middagen lekte vi så det skall låta och vi vrålade refränger av alla dess slag. Riktigt roligt. Innan vi möblerade om för dansbana gick vi tipspromenad och avslutade med kaffe och tryffel. En riktigt trevlig personalfest. Jag kommer definitivt besöka Linneas trädgårdar i sommar igen, för en god lunch i solen.


RSS 2.0