Magnus och Johannas bröllop ♥

 

Hemma igen! Eller nu var det ett par dagar sedan, det är jag som är liite efter i bloggandets värld. Vi har varit hela sex dagar uppe i Umeå med lillprins. Transporterat oss ditt med två flyg (lillprins sov sig hela vägen till Umeå) och firat bröllop i dagarna tre och umgåtts och myst med min bror och transporterat oss hem igen vilket gick nästan lika skrikfritt som på ditresan, älskade barn så duktig du är ♥. Men för att ta det från början så åkte vi upp torsdagen innan bröllopet. Eftermiddagen och kvällen spenderades hos Magnus och Johanna. Det var första gången som Malte träffade sin morbro Magnus, så han spenderade kvällen mestadels i morbrors famn. Tryggt och skönt.

Vi inkvarterade oss sedan mitt i centrum på ett vandrarhem tillsammans med mamma och hennes Anders. Det var mindre lyxigt men fungerade utmärkt för lillprins och oss. På fredagen var det fix inför den stora dagen som gällde. Johanna är pyntets drottning och hade ordnat så sagolikt fint. Vi pysslade hela förmiddagen med förberedelser till bröllopet och förvandlade den först tråkiga salen till något alldeles underbart. Minsta detalj var tänkt på.

På fredagskvällen hade vi bokat bord på en båtrestaurang där dryga 25 av de knappt 80 gästerna anslöt. På de dryga två timmarna vi var där han Malte med att bajsa hela tre gånger.

Sen var det lördag. Lördagen den 30 juni 2012. Dagen vi alla kommer att minnas. Vigseln i kyrkan var fantastisk med fin solosång, diktläsning och såklart ett högt och tydligt ja från Magnus och Johanna. Utanför kyrkan blåste vi hjärtformade såpbubblor och de annars regniga molnen lämnade luften torr för ett par minuter.

Därefter bjöds det på en hejdundrande bröllopsfest på SLU:s kårhus. Maten som serverades var gudomlig från förrätt till dessert. Och bröllopstårtan var den godaste tårtan jag någonsin smakat. Förutom god mat, var det tal och spex under hela middagen, som varade i över fem timmar. Som storasyster till världens bästa lillebror fick man ju ta sig i kragen och hålla tal. Jag hade övat på det norrländska uttrycket ”shup”, deras synonym för ja hur länge som helst för att få med det i talet, som Magnus numera säger stup i kvarten. Som jag och Kim har skrattat hemma för att jag skulle få till detta ljud. Talet gick bra, ”shup” ljudet också, trots att jag var riktigt nervös. De bästa framträdanden stod Johannas föräldrar och bror för, som framförde en sång av melodin ”Macken” och kallade sig för Beritz. Och Magnus barndomsvän hade filmat och intervjuat alla Magnus lärare från lekis upp genom gymnasiet. Hur fint som helst och vilket jobb han lagt ner. Riktigt fint gjort. Det blev många härliga skratt och en och annan tår från brudparet när nära och kära framförde väl valda ord och sånger.

Lilla Malte intog för det mesta en sovandes ställning under bröllopsfesten och skötte sig helt exemplariskt. När han var vaken fanns det många famnar att välja bland. Mammas Anders som inte är med på bild, var också en utav Maltes alla barnvaktare under festen. Tack alla.

Dagen efter strålade solen från en klarblå himmel och nästan alla bröllopsgästerna möttes upp för brunch på Magnus och Johannas innergård. Såhär fräscha såg det nygifta Sellingparet ut. Och såhär såg jag och min kära Kim ut. Men lillprins var nog sötast av alla!

Efter bröllopet stannade vi i tre dagar. På måndagen åt vi lunch på restaurang Göteborg och gjorde stan. På kvällen åt vi gott och spelade spel.

På tisdagen innan vi for hem igen besökte vi en fin Gästgivargård vid havet för lunch.

Tack Magnus och Johanna för en fantastisk minisemester och ett sagolikt vackert bröllop vi för alltid kommer minnas. Ni är så bäst!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du ny vagn?

2012-07-11 @ 14:38:09
Postat av: Pillan

Ser ut att ha varit ett helt fantastiskt bröllop! Åh vilken fin klänning du hade vännen! Kram Kram

2012-07-11 @ 17:27:03
Postat av: Maria

Vi lånade en vagn uppe i Umeå, en Kronan, för att slippa riskera att flyget skulle skada min fina Joolz.

2012-07-12 @ 12:30:59
Postat av: Sofia

En fråga, överdragen på stolarna till bröllopet, är det lakan från Ikea, vet du det? /Sofia

Svar: Japp, det stämmer. Vita lakan från Ikea.
Maria

2012-07-30 @ 13:04:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0