Maltes utveckling 2-3 månader

 

Maltes 3 månaders dag har passerat, den 20 juli. Från 2 till 3 månader har det hänt så otroligt mycket med hans utvecklingen. Tänk att de små liven utvecklas i en sådan raketfart. Och ändå förstår dem säkert så mycket mer.

 

Lördagen den 23 juni, 9 veckor och 1 dag gammal, skrattade lillprins högt för första gången ♥ Hehe sa den lilla munnen. Både mitt och Kims hjärta smälte. Efter det skrattade han högt två veckor senare och nu kommer de höga skratten nästan dagligen.

 

Nu vill lillprins inte ligga ner längre, utan det är stå, sitta eller flyga flygplan som gäller. Han står helst på mammas mage och spänner benen och skjuter ifrån, ibland tar han några kliv fram och han ser hela tiden ut som den lyckligaste lilla prinsen i världen. Han gungar med benen och vill helst att man studsar honom och ett två tre vill han upp i luften och flyga.

 

Han upptäckte sina fötter häromdagen när han satt ner och såg så förvånad ut med rundad mun och ögon som höll på att på att ploppa ut.

 

Händerna har blivit Maltes bästa leksak. Allt skall in i munnen, helst hela handen. Smaskas gör det också. Och dräglas. Risken finns nu att tummen åker in, och stannar kvar. Än så länge ingen tumme, men som bvc Lena sa, hittar han tummen kan man inget göra. Vi hejar för nappen men kan inte plocka bort handen från munnen som han upptäcker världen med.

 

Kaninen, snutten eller hans bitleksaks fattas tag i och förs mot munnen. Smaskens vad gott det smakar.

 

Äntligen tillåter han att ligga och leka på magen. Superduktig är han. Kan ligga i flera minuter med huvudet upprätt. Han tittar åt höger och åt vänster. Lillprins är så social. Och nyfiken. Nyfiken i en strut. Vill vara med där det händer och nu måste vi gå runt med honom. Står vi stilla för länge blir han uttråkad och vill röra på sig så han kan inspektera något annat.

 

Nu har han också börjat ta på föremålen i gymmet med händerna. Och ligger och ler och pratar med den bruna fisken ♥

 

Vi har upptäckt att han gillar att hålla i någonting. Snutten är bra. Den gosar han gärna in sig i precis innan han skall somna i vagnen eller här hemma om dagarna. Helst skall den gosas in så nära näsan som det bara går, det är mys tycker Malte. Att bli struken över pannan, längs ögonbrynen är också mysigt. Så mysigt att man till slut inte orkar ha ögonen öppna längre.


Kommentarer
Postat av: Kim

Han är väldigt fotogenisk.

Undrar var det kommer ifrån?

2012-08-02 @ 09:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0