Bildregn från Peggys dag



I lördags hade jag och Anna fixat ihop världens mysigaste dag till vår fina vän Peggy, som skall gifta sig i maj. Peggys riktiga möhippa skall gå av stapeln i Stavanger, där hon bor sedan en massa år tillbaka, och varken jag eller Anna har möjlighet att närvara, så vi hade fixat vår alldeles egna dag till Peggy.

Dagen startade med att vi hämtade upp en ovetandes Peggy hemma hos hennes föräldrar. Vi packade in henne i bilen och vår chaufför var redo att ta oss vidare. Men vår kära chaufför, läs Kim, hade suttit och lyssnat på radio i den lilla halvtimme som det tog innan Peggy blev packad och klar. Dåligt batteri i kombination med radiolyssnande är lika med en bil som inte vill starta. Hoppsan. Peggys Tronna och Kim fick plocka fram musklerna och putta upp bilen för en liten backe och sedan rullade vi nedför backen och hoppades på det bästa. Vilken syn. Ha. Och yes, bilen startade. Väl på motorvägen kunde vi alla pusta ut. Vi korkade upp champagnen och skålade vår fina vän. 

Bilfärden tog oss till Hotel Skansen i Båstad där kallbadhuset stod först på schemat. Där njöt vi av bastu och bad i Kattegatt. Ja, vi bada i havet. Det var fyra grader varmt. Eller kallt kanske är ett mer passande ord. Vi värmde oss i den japanska utomhuspoolen som var härliga 38 grader. Att kallbada var verkligen en upplevelse i sig. Efter en grundlig planering om hur detta dopp skulle utföras, sprang vi skrikandes nedför trappan. Skrikandes upp för trappan igen. Väl i bastun konstaterade vi alla tre att detta var ju riktigt kul. Efter tre modiga dopp kan vi nu stolta titulera oss som rutinerade kallbadare. En upplevelse jag definitivt kommer göra om.

Efter kallbadhuset var det dags för lunch. Vi avnjöt Sands fantastiska helgbuffé. Och vilken buffé, där fanns sillinläggningar, fräscha sallader, broccolisoppa, varmrätt av både kött och fisk, goda ostar, frukter och ett enormt dessertbord. Ett glas rosé till detta och vi var mer än nöjda.

Med utputande magar var det dags för lita avkoppling på Hotel Skansens SPA avdelning. Vi ångbastade, badade i den klöverformade poolen med havsutsikt, i den japanska tempererade poolen och drack mängder av välbehövligt vatten.

Klockan börjar närma sig kvällen och vi åkte hem till mig. Vi piffade till oss. Korkade upp vinet. Och tillagade tillsammans en härlig fisksoppa från paradiset. Vi skålade för en underbar dag och hoppade att kvällen skulle fortsätta i samma anda. Vi pratade minnen. Vänskap. Skrattade. Framåt småtimmarna tyckte vi det var dags att plocka fram singstar. Vi ylade i extremt falska toner i flera timmar. Råkar av en slump trycka på uppspelningsknappen och inser att nej, melodifestivalen är inget för oss. Men vi sjunger glatt vidare, för vem bryr sig egentligen om hur det låter. Vi bjuder på oss själva och vi har kul, kul, kul. Tack för en fantastisk dag och kväll tjejer.

 

 


Kommentarer
Postat av: Anna Ö

Åh, vilken härlig dag det var! Tack själva, båda två, för en kanon dag och kväll!

KRAM

2010-03-29 @ 17:57:45
Postat av: Magdalena

Va mysigt ni ser ut att ha haft det!! :)

2010-03-29 @ 20:59:35
Postat av: Peggy



; ) hehe, tack flickor !

2010-04-15 @ 23:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0