Running O2 CEP



Kompressionsstrumpan för löpning, ett måste om man vill springa fortare och lättare (!?). Jag har vid flera tillfällen, på träningsbloggar och på diverse löparsidor, läst om den magiska kompressionsstrumpan för löpning, speciellt under långpass. Så tekniklöparnörd som jag är, har nu även jag klickat hem ett par. Syftet med att bära strumporna i löpsammanhang bygger på teorin att det venösa återflödet till hjärtat förbättras genom en effektivare vadmuskelpump, vilket i sin tur skulle leda till bättre uthållighet. Det spekuleras också i att trycket pressar samman muskulaturen vilket förbättrar balans och proprioception, vilket i sin tur skulle minimera muskeltrötthet. Om man skall tro till teorin kommer man alltså att kunna springa fortare och lättare. Få en ökad blodcirkulation med upp till 30-40%. Undvika svullna vader och fötter. Och få snabbare återhämtning.

Självklart valde jag de som fått i särklass bästa recensioner. CEP – kompressionsstrumpan. Skillnaden mellan CEP´s strumpan och andra kompressionsstrumpor är att den har gradierad kompression, vilket innebär att strumpan åstadkommer olika kompression beroende på vart det behövs mest, vilket bidrar till en mer effektivare kompressionseffekt. Fördelen med CEP´s är även att du anger din storlek utifrån din vads omkrets, jämfört med andra som väljs utifrån din skostorlek. Du får alltså en strumpa som passar perfekt, för just dig. Enda nackdelen får väl vara priset. 600kr. Men jag tänker såhär, att man får vad man betalar för. Dyrare alltså bättre (!?).

Igår invigdes strumporna. Det är svårt att avgöra om dem faktiskt fungerade. Hade jag sprungit långsammare om jag inte haft strumporna? Det vet jag inte. Men sköna, det var de.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0