Ananaspaj

Bjuder på ytterligare ett recept. Här kommer min underbara kollega Carolines, recept på den himmelskt goda ananaspajen. Det är en av de godaste pajerna jag ätit, utan tvekan. Ät den direkt efter bakning i ugn tillsammans med god vaniljglass. Jag lovar, du kommer inte bli besviken. Mums. Det går inte att sluta äta.
Pajdeg; 150 g smör, 3 dl mjöl, 1 dl socker och 1 tsk bakpulver. Ställ i kylen i cirka 1 timme.
Fyllning
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (ca 425g)
½ dl socker
1 liten burk (blå) creme fraiche
Låt ananasen rinna väl av i en sil. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda inte skalet. Blanda samman fyllningen och fördela i pajskalet. Grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Lätt som en plätt.
Kommentarer
Trackback