Fruktbröd


När bakhormonerna ändå var framme passade jag även på att baka ett fruktbröd. Ett bröd som inte behöver jäsa och som man inte behöver en Kitchen aid till. Perfekt, snabbt och lätt.
4 dl dinkel eller vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl flytande honung
4 dl yoghurt
Nästintill samma ingredienser som till kanelgranolan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär äpple och aprikoser i små bitar. Blanda samman frukten, honungen och yoghurten med de torra ingredienserna med en slev. Smöra en limpform och häll i den kletiga degen. Strö lite frön på toppen. Grädda i 175 grader längst ner i ugnen i 60 minuter. Ett bröd i toppklass! Varning för matkoma. Det är omöjligt att sluta äta. Fantastiskt gott.
Åhh vad det ser gott ut och
vad duktig du är!!